2021-04-01 Formands betragtninger i en corona tid

p20210401 post virus
Orienteringsløb er et hit:
Det er naturoplevelser, skattejagt og hovedbrud

I Herning binder flere løbeskoene og har meldt sig ind i Herning Orienteringsklub

Det sidste hele års nedlukning har betydet, at danskerne må finde andre og alternative muligheder for at kunne dyrke motion, det er også in at være ude. I Herning har det betydet, at flere har fundet løbeskoene og kompas frem og har meldt sig ind i Herning Orienteringsklub.

Da corona kom til Danmark i marts sidste år, lagde det vores træningsløb og konkurrencer ned. Men vi besluttede allerede dengang, at vi så ville lave det, vi kalder Corona Løb – eller et mere positivt navn: ”print selv løb”. Derfor har vi fra sidst i marts sidste år, kunnet dyrke vores sport – sammen og hver for sig. Vi har også været godt hjulpet af O-track, hvor ens løb i skoven kan lægges op hvis GPS-sporet er gemt via GPS-ur eller smartphone. Her kan man er egen og andres vejvalg igennem skoven.

For et år siden havde klubben omkring 89 medlemmer. Det tal er nu steget med mellem fem og ti procent - og det er der en helt særlig grund til, mener klubbens formand Søren Andersen. - Orienteringsløb er fantastisk. Det er en naturoplevelse, glæden ved at finde vej, og så er det hovedbrud for os, der er lidt dygtigere til orienteringsløb.

Alle kan være med

Hver fredag sætter klubben Herning OK nye poster op i en ny skov et sted i det midtjyske. Det sørger forskellige banelægger for, så ruterne ikke bliver ens, og man kan blive udfordret hver gang. Posterne tages først ned om søndagen, så der er rig mulighed for at komme afsted.

Orienteringsløb er for alle i familien - børn, voksne og bedsteforældre. Børn på seks år kan løbe en begynderbane, og voksne helt op til 80-90 år kan løbe en mellem-svær bane. Det er det, der gør sporten unik. Har Herning Orienteringsklub ikke et træningstilbud der passer med tid og sted, har naboklubberne sikkert et løb der passer med familiens tid.

Det seneste stykke tid har vi ikke kunne træne sammen i klubben, og det har da også været lidt kedeligt. Derfor glæder formanden sig også over, at man nu kan mødes op til 25 personer til udendørs idræt. Dette gør også at vi snart kan begynde at afholde stævner igen.

Så snart det bliver lidt lysere, vil vi begynde at tilbyde løbetræning om torsdagen for at øge aktiviteten og fastholde vores medlemmer.

På klubbens hjemmeside kan man hente og printe et kort til de baner, som klubben laver. Man behøver ikke være medlem af klubben, alle er velkommen.