2021-04-12 DM UltraLang resultater

Lige ved og næsten.

Mads Kruse Juhl var sølle 1.35 min fra en flot 3. plads ved årets DM på den ultralange distance i orienteringsløb ved Sorø.
Turen for Herre 21 var over 26 km i det tunge terræn, som om formiddagen var klædt i hvidt som en vinterdag.
Mads løb de 28,5 km efter GPS-uret på godt 2 ½ time. Stort tillykke til Mads med det flotte resultat.

I klassen Dame 21 var klubben også repræsenteret ved Henriette Nygaard, som løb en flot 8. plads hjem.
Henriette løb i alt efter hendes GPS-ur 19.9 km på godt 2 timer. Også tillykke til Henriette for den flotte placering.

I alt var 8 løbere fra klubben på Sjælland i det vinterlige vejr, som fik følgende placeringer:

H21 Mads Kruse Juhl                5. plads

D21 Henriette Nygaard        8. plads

D50 Lene Nygaard               8. plads

D60 Gitte Isen                        8. plads

H80 Asger Kristensen          9. plads

H55 Søren Andersen           13. plads

H55 Kenn Kristensen           22. plads

H70 Torben Isen                   23. plads

Tillykke til alle med de flotte placeringer

P20210412 DM Ulang H21

2021-04-03 Info om fællesløbet i Husby tir. 6/4

Fra vestjysk har vi modtaget:

Hej O-løbere

Årets første tirsdagsløb den 6. april er et fællesløb i Husby klitplantages østlige del.
Der kan løbes fra 1700.
Startsted er ved rasteplads på Klitvej 400 m nord for Husby kirke. Der er opsat postskærm ved indkørsel til P-Plads

Der tilbydes flg. baner, som er trykt på vandfast papir.
Let: 3,1 km og 8 poster
Mellem svær: 4,8 km og 8 poster
Meget kort svær: 4,1 km og 10 poster.
Kort svær: 6,2 km og 12 poster
Lang svær: 8,2 km og 15 poster

Banerne er tilgængelige på O-track fra 1700.

VI håber, at I vil nyde turen og da vi nu må samles lidt flere,også diskutere vejvalg bagefter sammen med andre løbere,- med en kop selvbragt kaffe/kage.

Mvh banelæggerne Pernille Spangsberg Nielsen og Per Sørensen

Varny

2021-04-01 Formands betragtninger i en corona tid

p20210401 post virus
Orienteringsløb er et hit:
Det er naturoplevelser, skattejagt og hovedbrud

I Herning binder flere løbeskoene og har meldt sig ind i Herning Orienteringsklub

Det sidste hele års nedlukning har betydet, at danskerne må finde andre og alternative muligheder for at kunne dyrke motion, det er også in at være ude. I Herning har det betydet, at flere har fundet løbeskoene og kompas frem og har meldt sig ind i Herning Orienteringsklub.

Da corona kom til Danmark i marts sidste år, lagde det vores træningsløb og konkurrencer ned. Men vi besluttede allerede dengang, at vi så ville lave det, vi kalder Corona Løb – eller et mere positivt navn: ”print selv løb”. Derfor har vi fra sidst i marts sidste år, kunnet dyrke vores sport – sammen og hver for sig. Vi har også været godt hjulpet af O-track, hvor ens løb i skoven kan lægges op hvis GPS-sporet er gemt via GPS-ur eller smartphone. Her kan man er egen og andres vejvalg igennem skoven.

For et år siden havde klubben omkring 89 medlemmer. Det tal er nu steget med mellem fem og ti procent - og det er der en helt særlig grund til, mener klubbens formand Søren Andersen. - Orienteringsløb er fantastisk. Det er en naturoplevelse, glæden ved at finde vej, og så er det hovedbrud for os, der er lidt dygtigere til orienteringsløb.

Alle kan være med

Hver fredag sætter klubben Herning OK nye poster op i en ny skov et sted i det midtjyske. Det sørger forskellige banelægger for, så ruterne ikke bliver ens, og man kan blive udfordret hver gang. Posterne tages først ned om søndagen, så der er rig mulighed for at komme afsted.

Orienteringsløb er for alle i familien - børn, voksne og bedsteforældre. Børn på seks år kan løbe en begynderbane, og voksne helt op til 80-90 år kan løbe en mellem-svær bane. Det er det, der gør sporten unik. Har Herning Orienteringsklub ikke et træningstilbud der passer med tid og sted, har naboklubberne sikkert et løb der passer med familiens tid.

Det seneste stykke tid har vi ikke kunne træne sammen i klubben, og det har da også været lidt kedeligt. Derfor glæder formanden sig også over, at man nu kan mødes op til 25 personer til udendørs idræt. Dette gør også at vi snart kan begynde at afholde stævner igen.

Så snart det bliver lidt lysere, vil vi begynde at tilbyde løbetræning om torsdagen for at øge aktiviteten og fastholde vores medlemmer.

På klubbens hjemmeside kan man hente og printe et kort til de baner, som klubben laver. Man behøver ikke være medlem af klubben, alle er velkommen.

2021-03-29 Torsdags-løbetræning genoptages

P20210329 torsloeb

Kære alle medløbere og andre interesserede.

Torsdag den 8. april påtænker vi at starte op igen med torsdags træning.
Vi starter fra klubhuset ligesom vi plejer kl. 18.00. Vi kan klæde om og gå i bad, men
vi kan desværre ikke spise sammen bagefter.

Har du lyst til at være med, men kan du ikke rigtig løb lige p.t., så mød op alligevel til en frisk og hyggelig gåtur.
Tag gerne en ven med, så du er sikker på, at der er nogle at følges med...

På gensyn efter påske
Susanne Kristensen

2021-01-28 Info om fælles-løbet 31/1

Følgende information er modtaget fra Vestjysk OK

Fællesløb i den kommende weekend.

Jørgen Damtoft har kreeret weekendens print selv baner i øvelsesterrænnet.
Startsted er omkring hundetræningsbanen ved Harrestrupvej. Afmærkning fra Harrestrupvej.

Banerne kan løbes fra lørdag kl 0900 til søndag kl.1400 (nedtages fra kl. 1400).
Alle baner er 1: 10.000
Kun postskærme ophængt.

Baner indlægges i O-track og på VJOK hjemmeside

Varny